OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

18.02.2024 26

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

           

            Eski kayıtların incelenmesi sırasında Beypınar Köyü'nde 1930'lu yıllardan beri ilkokul olduğu belirlenmiştir. Daha önce 3 derslikli eski okulun 1950 yılında yapıldığı ve o günden beri köyün eğitim-öğretim ihtiyacını birleştirilmiş sınıf uygulamasıyla karşıladığı görülmektedir.1998 yılında kesintisiz eğitime geçilmesi ile okul binasının artık ihtiyacı karşılamadığı görülmüştür. Eğitime ikili olarak devam eden okul Beypınar Köyü Kalkındırma ve yaşatma Derneği öncülüğünde özellikle İstanbul'da yaşayan işadamlarının  katkılarıyla,devlet-vatandaş işbirliği çerçevesinde yeni bir ilkokul binası yapmak üzere çalışmalar başlamıştır. Okulun yapım masrafları  İl Özel İdaresi ile birlikte Sivas ve İstanbul'da yaşayan hayırseverler tarafından karşılanarak okul eğitim-öğretime hazır hale getirilmiştir.

 

           Okul zaman içinde bakımsızlık nedeniyle fiziksel şartları öğrenci ve öğretmenler için olumsuzluk teşkil etmekte idi. 2015 öğretim yılından itibaren Müdür, Müdür Yardımcısı ve öğretmenlerin ekip çalışması ile okul kıza zamanda yenilendi.

 

                                     

BEYPINAR ORTAOKULU

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAKİ  MEVCUT  DURUMU

 

Okul tek binadan oluşmaktadır. Bina betonarme olup,Elektrik su ve kanalizasyon sistemi mevcuttur. Bina Kaloriferli sistemle ısıtılmaktadır.

Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Türkçe, 1 Matematik, 1 Fen ve Teknoloji, 1 Sosyal Bilgiler, 1 İngilizce, 1 Bilişim Teknolojileri, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,  1 Beden Eğitimi,  2 Sınıf, 1 Okul Öncesi Öğretmeni olmak üzere toplam 13 Personel vardır.  Okulumuzun bünyesinde 7 Derslik,1 BT   Sınıfı Bulunmaktadır.

Okulumuzda Kızılca, Başıbüyük ve Onbaşılar köyünden gelen öğrenciler taşımalı sistem ile eğitim görmektedir.